Vad är bra webbdesign?

För att skapa en hemsida så krävs det en webbdesign. Eller ja, det krävs mycket mer än bara det, men för att göra en enkel förklaring av vad webbdesign är så är det just det man behöver för att skapa en hemsida. Webbdesign i sig är en hel process. Det är allt från att skapa en struktur som stödjer syftet med hemsidan till grafisk design, som gärna får vara tilltalande. 

Ofta är det en webbdesigner som företag vänder sig till då de vill ha en hemsida eller webbplats som är snygg, funktionell och proffsigt gjord. 

Första intycket är det viktigaste, då en besökare brukar ge en sida max 5 sekunder för att avgöra om man anser den vara seriös eller inte. Därmed är det bra att webbdesignen i sig är användarvänlig samt att den ger just ett seriöst första intryck.

En webbsida eller hemsida måste byggas upp på ett bra sätt och då ha en bra struktur. Man börjar med att bestämma undersidorna och bygger sedan upp sidan efter det. Strukturen bör även vara logisk och användarvänlig, så menyer med mera bör läggas där besökaren förväntar sig att hitta dem. 

12 May 2020