Installera en induktionshäll - hur svårt är det?

Jag har bytt spis flera gånger i mitt vuxna liv och det har alltid varit busenkelt. Man rullar ut den gamla, städar och ställer sen den nya på plats efter att ha satt i kontakten. Lite justeringar för att få det plant och sen är det klart. Nu köpte jag en induktionshäll för ett tag sedan och tänkte att det nog var ungefär lika lätt. Ack så fel jag hade! Jag behövde en behörig elektriker snabbt. Jag kunde ju inte stå där utan spis och den gamla var ju sönder. 

Lösa sladdar och ingen hel spis

Jag trodde ju att det var som vanligt, att bara byta rätt av. Men köper man en induktionshäll så ska den installeras för sig på en bänkskiva och själva ugnen är en egen enhet. Så där stod jag med två delar jag inte kunde använda och inte visste jag hur man fick ihop det heller. 

Som tur var så hittade jag en elektriker online som kunde komma redan dagen efter. Han hade med sig allt som behövdes och efter cirka 2 timmar så var allt klart. Sen var det bara att börja laga mat. Nu kan jag ju inte byta tillbaka till en gammal vanlig spis heller för då får jag ju ta bort alla lösa sladdar och bänken. Det har jag ingen lust med. Så denna spisen får vara kvar så länge jag bor här, och det gör nog inget för jag är supernöjd. Synd bara att jag fick byta ut lite grytor! 

4 Jul 2023