Koppla samman dator med tv

Att kunna koppla sin dator till sin tv är smart att göra. Om du kanske vill använda en streamingtjänst som bara finns på din dator, men vill kunna se den på din tv, så är det ju bra att koppla samman dem. Detta är något du kan göra själv. Däremot om du behöver installera el, så kontaktar du en elektriker i Skåne istället. 

Många kanske har en smart tv, men det är inte alltid det är så att det är vad du är ute efter. Ibland är det ju bra att kunna skicka över sitt datorinnehåll direkt till TV-skärmen. Det kan vara att du vill visa något för en större mängd människor och din datorskärm helt enkelt blir för liten. Eller så har du inte alls en smart-tv och vill njuta av filmkvällen i ett större format för att maxa stämningen.

Köra trådlöst eller med kabel?

Det går att koppla dator med din tv på olika sätt. Det går bland annat att göra trådlöst, men då gäller det ju att även köpa till en Apple tv eller en chromecast!  Dessutom behöver både datorn och den enhet du vill ansluta till vara uppkopplade till samma nätverk för att de ska kunna hitta och prata med varandra.

Det enklaste sättet, det är att koppla samman dem med hjälp av en HDMI kabel. Den för då över både ljud och bild digitalt direkt i samma kabel. Då är det bara att dra den mellan dina enheter!

1 Mar 2022