Dags att börja hålla i slantarna

Elpriserna rusade i höjden, i matvaruaffären såg vi prishöjningar och att tanka bilen kan få även en vuxen man att börja gråta. Vi har fått se en hel del saker börja kosta allt mer och nu pratas det även om att boräntor kommer att behöva dubblas. Vissa tror inte det räcker utan att vi kommer att få se ännu högre räntor inom kort. Det är alltså dags att börja dra åt svångremmen innan det är för sent! Men hur gör man för att spara pengar? Här får du några bra tips.

5 tips som hjälper dig spara pengar

  1. Börja samåka: Om ni är flera inom ett område som jobbar i närheten av varandra kan ni börja samåka för att få ner kostnader för drivmedel.
  2. Avsluta onödiga abonnemang: Skriv en lista på alla saker du betalar för per månad. Det kan finnas rätt många saker du kan ta bort.
  3. Se över dina avtal: Crediwizz kan du läsa mer om billigaste elavtal. Välj det som kostar minst. Kolla även över TV-utbudet som kan kosta en rätt rejäl slant. 
  4. Storhandla: Du sparar pengar genom att åka till storköp och månadshandla jämfört med att småhandla då och då.
  5. Sänk värmen inne: Att sänka en enda grad inomhus kan spara många tusenlappar på ett år!

Andra saker man kan dra ner på är rökning, snus, alkohol och hämtmat. Man behöver inget av dessa för att leva och är rätt dyrt. En rökare som röker 1 paket om dagen kan spara mer än 1 700 kr i månaden! 

23 Mar 2022